Hoe zoekmachine optimalisatie ervoor kan zorgen dat je meer klanten krijgt

Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website hoog in Google komt te staan, waardoor je meer bezoekers krijgt. Wanneer je dit organisch doet, betaal je niet voor je positie in Google en zorg je er zelf voor dat je hoger komt te staan. Anorganische posities zijn reclames en dit staat er ook bij, waardoor veel minder mensen op deze links klikken. Het is dus het beste om zelf aan zoekmachine optimalisatie te doen of hier een bedrijf voor in te huren, bijvoorbeeld in Veenendaal. Meer voordelen van zoekmachine optimalisatie vind je in deze blog.

Geen budget nodig

Wanneer je zonder hulp van een bedrijf je zoekmachine optimalisatie doet, heb je geen budget nodig. Het kost je namelijk geen geld om hoog in Google te komen. Anorganische posities kosten wel geld, maar leveren je ook minder op, dus voor meer bezoekers hoef je niets te investeren, behalve een beetje tijd en onderzoek. Een SEO specialist is bijvoorbeeld Doelbewust in Veenendaal. 

Langere zoekopdrachten ook zichtbaar

Bij de meeste links die je krijgt als je een zoekopdracht intikt in Google, krijg je alleen maar links die corresponderen met één tot drie woorden uit je zoekopdracht. Met zoekmachine optimalisatie is het ook mogelijk om gevonden te worden wanneer iemand een langere zoekopdracht invult. Hierdoor wordt je veel vaker gevonden en wordt je ook gevonden door mensen die specifiek ergens naar opzoek zijn.

Zichtbaarheid in elke zoekmachine

Als je op de anorganische manier een hoge positie krijgt in Google, ben je ook alleen zichtbaar in Google. Bij andere web browsers zoals Bing of Yahoo moet je dan dus ook advertenties kopen. Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat je in elke zoekmachine een hoge positie krijgt. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld nog steeds Bing, maar kunnen jou dus minder goed vinden wanneer je in Google adverteert in plaats van dat je aan zoekmachine optimalisatie doet.

Je concurrentie een stapje voor zijn

Adverteren met Google Ads kan heel handig lijken, maar brengt ook veel risico’s met zich mee. Zo wordt het duurder om een hoge positie te krijgen, wanneer andere bedrijven ook gaan adverteren. Met zoekmachine optimalisatie heb je natuurlijk ook last van concurrentie, maar deze kun je met een slimme strategie een stapje voor zijn. Met zoekmachine optimalisatie is er altijd een oplossing en raken de middelen nooit op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *